dilluns, 2 d’octubre del 2017

MANIFEST DE L'AJUNTAMENT DE VALLMOLL

Davant dels fets succeïts a Catalunya, arran de la convocatòria de l’1 d’octubre, l'equip de govern de l'Ajuntament de Vallmoll manifesta:

1r. Vam viure una jornada molt trista on es va evidenciar el fracàs de la política, amb l’aventurisme del Govern de la Generalitat i l'immobilisme del Govern de l’Estat.

2n. Els Ajuntaments ens hem vist immersos en aquest xoc de trens entre el Govern de l’Estat i el de la Generalitat sense capacitat d’incidir per poder aturar aquesta onada d'enfrontaments absolutament inadmissible.

3r. Rebutgem la violència contra els ciutadans que s’ha vist a molts carrers de Catalunya. No és el cop de porra que resoldrà aquest problema ni tampoc forçant la legalitat. Cal diàleg i més diàleg.
Són incompatibles les accions violentes desproporcionades, malmetent la convivència cívica del nostre país.

4t. També és inadmissible fer creure a la gent que s’està duent a terme un referèndum efectiu, vinculant, amb garanties i transparència, quan  va ser una mobilització sense validesa jurídica.

5è. Com equip de govern de l’Ajuntament de Vallmoll, reclamem als Presidents dels Governs espanyol i català, que obrin, amb caràcter immediat, un procés de diàleg, entesa i negociació, per evitar mals majors, tot i que han estat incapaços de fer-ho en els darrers 5 anys. Si no són capaços, demanem eleccions avançades.

6è. Condemnem categòricament la violència vingui d’on vingui. El diumenge 1 d’octubre hem vist una sèrie de desmesurades càrregues policials. La violència no ens porta enlloc ni tampoc és un camí a seguir, només és la serenor, el respecte i el diàleg polític, valent i pacífic el que aportarà solucions que beneficiaran a tots els catalans i catalanes. Emplacem a totes les institucions i forces polítiques  amb representació del país a treballar plegats per preservar la convivència pacífica que sempre ha caracteritzat a Catalunya, acollidora, oberta, humana i diversa.

7è. Donar trasllat d’aquesta moció al President de la Generalitat de Catalunya i al Delegat del Govern de l'Estat a Catalunya.

Vallmoll, 2 d’octubre de 2017.

En representació de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Vallmoll. 

L’Alcalde, Josep Lluis Cusidó i Prats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada